Dış piyasalar karışık

Küresel piyasalar, merkez bankalarının ana gündem maddesi olacak eylül ayına karışık başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de geçen hafta Harvey kasırgası, Kuzey Kore ile gerilim ve tarım dışı istihdam ile enflasyon verileri piyasaların odak noktasındaydı. Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam, ağustosta 156 binle beklentinin altında kalırken, işsizlik oranı yüzde 4,3'ten yüzde 4,4’e yükseldi.

Analistler, piyasaların hafta boyunca izleyeceği gelişmeler arasında Fed yetkililerinin yapacağı konuşmalar ve açıklanacak makroekonomik verilerin yer aldığını belirterek, Kuzey Kore ile ilgili haber ve açıklamaların da izleneceğini ifade etti.

Avrupa tarafında, dünya genelinde artan jeopolitik riskler nedeniyle dün negatif bir seyir izlendi. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,33, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,36 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,38 değer kaybetti.

Bugün Japonya'da açıklanan hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksinin (PMI) önceki aya göre gerilemesinin ardından kapanışa yakın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6 değer kaybederken, Çin'de hizmet sektörü PMI verisinin ağustosta yükselmesi sonrasında Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,2 değer kazandı.