Doğan ve Hürriyet hisseleri tavan

Doğan Gazetecilik ve Hürriyet'in birleşme işlemi tekrar başlatılacak, hisseler tavan fiyattan işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Gazetecilik'in birleşmesi işleminin tekrar başlatılmasına karar verilirken; her iki hisse de sert yükselişle tavan fiyattan işlem görüyor.

KAP'a Cuma akşamı yapılan açıklamada, Doğan Gazetecilik'in tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Hürriyet Gazetecilik tarafından devralınması suretiyle iki şirketin birleşmesi işleminin tekrar başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Hürriyet Gazetecilik'in Doğan Gazetecilik'i devralarak birleşme kararı Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay alamamış ve birleşme işlemi iptal edilmişti.

KAP'ta yer alan açıklamada, birleşme işleminde ayrılma hakkı kullanım fiyatının Hürriyet Gazetecilik hisseleri için 0.66 lira, Doğan Gazetecilik hisseleri için ise 1.18 lira olacağı ifade edildi.

Doğan Gazetecilik saat 10:46'da yüzde 10.06 primle tavan fiyat olan 1.75 liradan, Hürriyet Gazetecilik hisseleri de yüzde 9.09 yükselişle tavan fiyat olan 0.6 liradan işlem görüyor.

Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, birleşme işleminin tekrar başlatılması kararının her iki hisse üzerinde de olumlu etki yaratacağı belirtildi.