Dolar 2.23 seviyesinden döndü

Jeopolitik risklerle dün 2.23'ü aşan kur, Rus askerlere verilen üsse dönme emri sonrası 2.21'e doğru gevşedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dolar/TL siyasi endişeler ve jeopolitik risklerle dalgalanmaya devam ederken, dün 2.23'ü aşan Dolar/TL tatbikatlara katılan Rus birliklere verilen üslerine dönme emrinin ardından yeniden 2.21'e yaklaştı. Dolar interbank işlemlerde 2.2130 seviyesinde işlem görüyor.

Bankacılar bugün Hazine ihalelerinin, TCMB Şubat ayı reel efektif kur endeksinin, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden jeopolitik risklerin izlenmeye devam edeceğini belirtiler.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu hafta yapılan askeri tatbikatlara katılan Rus birliklerinin üslerine dönmeleri için emir verdiği bildirildi.

Rusya'nın kısa süre önce Ukrayna'nın bir bölümünü ele geçirmesi, ABD'nin ise buna karşılık ekonomik yaptırım tehdidinde bulunması küresel piyasalardaki riskten kaçışı tetiklemişti.

Rus Interfax haber ajansı dün, Rus donanmasının Kırım'da bulunan Ukrayna kuvvetlerine TSİ 0500'e kadar teslim olmaları yoksa taarruzla karşı karşıya kalacakları uyarısında bulunduğunu bildirmişti.

İhaleler takip ediliyor

Hazine bugün iki ve 10 yıllık gösterge tahviller ile yedi yıl vadeli FRN'in yeniden ihracını gerçekleştirecek. Dün gerçekleştirdiği sabit kuponlu ve TÜFE'ye endeksli iki tahvil ihalesi ile Mart ayı borçlanma programına başlayan Hazine, ROT dahil 5.17 milyar TL'si piyasadan, 1.32 milyar TL'si kamulardan olmak üzere toplamda 6.5 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi.

Bu verilere göre Hazine'nin üçü bugün olmak üzere Mart'ta gerçekleştireceği ihalelerden yaklaşık 9 milyar TL'si piyasadan 10.41 milyar TL borçlanması kaldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir