Dolar 3 ayın zirvesinden döndü

Cuma günü illikit piyasada 2.9875 ile 6 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi test eden dolar/TL, bu sabah 2.9630 seviyesinde işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed kararı öncesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde geçen hafta hızlanan çıkışlarla Cuma günü illikit piyasada 2.9875 ile 6 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi test eden dolar/TL'de ve benzer gelişmekte olan para birimlerinde dolara karşı değer kaybının devam edip etmeyeceği izlenecek.

Cuma günü akşam saatlerinde 2.9875'i test eden dolar/TL, bu sabah 2.9632/2.9645 seviyesinde işlem gördü. Cuma günü 3.1350'yi test eden sepet bazında TL ise bu sabah güne 3.1065/3.1078; 3.2850'yi test eden euro/TL ise 3.2496/3.2513 seviyesinde başladı.

Bankacılar hem TL'de hem de genel olarak global piyasalarda sert hareketlerin görülmesinin yeni yılın yaklaşması nedeniyle yeni pozisyon almak konusundaki isteksizlikten dolayı hacimlerin normal günlere göre hatırı sayılır azalışından kaynaklandığını söylediler.

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, "Piyasalar çakılan petrol fiyatları ve Güney Afrika kaynaklı yönetişim kaygılarından ötürü çok satıcılı bir haftayı geride bıraktı. Çin'den hafta sonunda gelen umut verici makro veriler ve Güney Afrika'da sorunun çözüme kavuştuğu umudu bugün tepki niteliğinde bir havaya neden olabilir" dedi ve ekledi: "Ama bu haftanın piyasalar açısından assolisti FED olacak, Çarşamba gecesi açıklanacak karar piyasaların yakın gelecekteki seyri üzerinde belirleyici olacak."

Haftanın gündemi Fed

Fed toplantısı yarın başlayacak ve 16 Aralık'ta sonuçlanacak. 

10 yıllık aradan sonra ilk kez faiz artırımına gitmesi beklenen ABD Merkez Bankası'nın kararı haftanın en önemli gündem maddesi olacak.