Dolar, 3.60'ın üzerindeki seyrini koruyor

Dün 3.6403 ile tarihi zirveyi gören dolar/TL, sabah saatlerinden itibaren 3.60'ın üzerinde bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyir hakim. Bununla birlikte TL'deki kırılganlık da sürüyor.

Genel çerçevede TCMB'nin siyasi endişelerle TL'nin sert değer kayıplarına karşın faiz adımlarını kullanmaktan çekinebileceği endişesinin, faiz adımlarının kullanılması halinde siyasilerle yaşanabilecek gerilim ihtimalinin, Türkiye'yi yatırım yapılabilir kredi notuyla değerlendiren Fitch'in yaklaşan değerlendirmesi ile siyasi ve jeopolitik gelişmeler kuru baskılayan ana unsurlar olarak öne çıkıyor.

Dün gün içinde yeni tarihi zirve olan 3.6403 seviyesini test eden dolar/TL bu sabah 3.60'ın üzerinde güne başladı. Parite gün içerisinde en yüksek 3.6296 seviyesine çıktı. Dolar/TL saat 13.51 itibarıyla 3.6130 civarında işlem görüyor.

Bu arada euro/TL paritesi 3.8430 ile rekorunu tazeledi. Kur sabah saatlerinde gerçekleşen rekor sonrası 3.83-3.84 bandında bir seyir izliyor.

Bugün TSİ ile 16.30'da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi piyasaların seyri açısından önem arz ediyor. Beklentinin üzerinde gelecek bir veri doların değer kazanmasına ve dolar/TL paritesinde yükselişe neden olabilir.