Dolar 3.91'den döndü

Fitch beklentileriyle güne yüksek bir tansiyonla başlayan ve 3.91 seviyesinin üzerine çıkan dolar kuru, bu sevinin görülmesinden sonra düşüşe geçti ve 3.88 seviyesinin altına indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalarda Fitch kararı öncesinde temkinli hava hakim. TL'de kırılganlık devam ederken, hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığı görüldü.

Merkez Bankası'nın uyguladığı politikaya ilişkin belirsizlik algısı ve attığı likidite adımlarının piyasada yeterli görülmemesinin yanı sıra Fitch'ten not indirimi beklentisiyle yukarı hareketini sürdüren dolar/TL bu sabah da 3.88 seviyesinin üzerinde açıldı. Kur ardından yükselişe geçerek 3.9112 seviyesine kadar çıktı. Bu seviyeden yeniden düşüşe geçen kur, 3.88'in altına indi. Kurda işlemler saat 11:24 itibariyle 3.8790 seviyesinden geçiyor.

Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini 27 Ocak'ta yayınlayabileceğini açıklayan ve Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu veren tek kurum olan Fitch'in not indirimine gitmesinden endişe ediliyor.

TCMB dün BIST fonlamasının kısılması ve swap ihalesinde miktar ve faizin yükseltilmesine rağmen dolar/TL'de yükseliş devam etmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz artırımının kur ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirttiği ve Merkez Bankası'nın faiz koridorunu kaldırması gerektiğini söylediği belirtildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan Doğu Afrika turunun dönüş yolculuğunda gazetecilerle biraraya gelen Erdoğan, Merkez Bankası'na "faiz koridorunu kaldır" çağrısı yaptı.

Ekonomistler Fitch'den not indirimi bekliyorEkonomistler Fitch'den not indirimi bekliyor

 

Piyasalar Fitch'i bekliyorPiyasalar Fitch'i bekliyor

 

Dış borsalar sakinDış borsalar sakin

 

Bu konularda ilginizi çekebilir