Dolar düşüşe geçti

Son günlerde 3.70 - 3.73 aralığında hareket eden dolar kuru bu sabah 3.68'in altını gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün piyasaları etkileyen önemli bir haber akışı olmamasına karşın 3.70-3.73 bandında her iki yönlü dalgalanan ve dolar karşısında en kötü performans gösteren para birimlerinden biri olan TL'de bugün aşağı yönlü kırılma gerçekleşti. 

Güne 3.71 seviyelerinden başlayan dolar kuru, sonrasında gerçekleştirdiği düşüşle 3.6790'a kadar geri çekildi. 

Euro/TL ise 3.90'ın altına indi ve 3.8930'a geriledi. 

Hisse senetleri tarafına baktığımızda ise, 91.000 üzerinde açılan Borsa İstanbul'a bir miktar kâr satışı geldi ve endeks günün ilk yarısında 78 puan düşerek 90.966 puana indi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta faiz artırımına kesin gözüyle bakılmasının ardından yüksek enflasyon, referandum ve jeopolitik gelişmeler TL için halen risk oluşturan unsurlar olarak öne çıkıyor.

Fed'in faiz artırımına kesin gözle bakılıyor

Fed Başkanı Janet Yellen, cuma günü yaptığı konuşmada ABD ekonomisinde ani bir bozulma olmadığı sürece faizlerin mart ayında artırılacağını teyit niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Fed'in 14-15 Mart'taki toplantısında faizleri 25 baz puan artırması, ABD para piyasası vadeli işlemlerine göre neredeyse yüzde 90 oranında fiyatlanıyor. Kontratlar eylül ayında ikinci bir artırım yapılacağına da işaret ediyor.