Dolar güne 3.03'ün altında başladı

Küresel satış baskısının hafiflemesiyle gelişmekte olan ülke kurlarında toparlanma görülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolarda gevşeme eğilimi devam ediyor. Dün 3.0688'e kadar yükseldikten sonra günü 3.04'ün hemen altında tamamlayan dolar/TL yeni güne 3.03'ün alltında başladı. Kapalıçarşı'da 3,0270 liradan alınan dolar 3,0300 liradan satılıyor. 3,4000 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,4060 lira olarak belirlendi. 

Bankacılar Cuma günü açıklanacak tarım dışı istidam verisi öncesi bugün 15:15'te Eylül ayına ilişkin ABD ADP özel istihdam verisinin ve 16:45'te Chicago PMI verisinin iç piyasada Ağustos ayına ilişkin dış ticaret dengesinin ve Hazine'nin iç borçlanma stratejisinin takip edileceğini piyasa kapanışının ardından ise TSİ 21:00 civarında ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının izleneceğini belirttiler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Küresel satış baskısı bir miktar hafiflemiş görünüyor; bu gelişmekte olan ülke kurlarında da yansıyor. Ancak kurda azalan baskıya karşın Türkiye'nin CDS'leri ve TL cinsi bono piyasasında aynı rahatlamanın yaşanmadığı göze çarpıyor. Bugün için ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen'in açıklamalarına kadar ADP istihdam verisi önemli olacaktır" dedi.