Dolar güne yatay başladı

Dolar, hareketli geçirdiği geçen haftanın ardından yeni haftaya sakin başladı. Dün genel olarak 3.78 seviyelerine yakın hareket eden dolar/TL, yeni günde 3.77'nin üzerinde işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yoğun veri ve haber akışının beklendiği haftaya nispeten pozitif bir başlangıç yapan Türk Lirası, haftanın ikinci işlem gününe dolar karşısında 3.77 seviyelerinde başlıyor. Dolar/TL, saat 09:25 itibariyle 3.7750 seviyesinde yer aldı.

Piyasalarda bu hafta TCMB tarafından açıklanacak yılın son enflasyon raporu, ekim ayı enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın yeni başkanının kim olacağı ve jeopolitik gelişmeler takip ediliyor.

Bugün saat 10:00'da Eylül ayına ilişkin dış ticaret dengesi ve üçüncü çeyreğe ilişkin turizm gelirleri, saat 17:00 sonrasında ise Hazine'nin açıklayacağı önümüzdeki üç aya ve 2018 yılına ilişkin borçlanma programı izlenecek.

Dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'un kampanyaya Rus müdahalesi olup olmadığı konusunda yürütülen soruşturma kapsamında suçlandığı haberlerinin ardından yatırımcıların temkinli duruşuyla baskı altında kalıyor.

Rusya'nın geçen yılki ABD başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediğine yönelik soruşturmada federal soruşturmacılar Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'u ve diğer yardımcısı Rick Gates'i kara para aklamakla suçluyorlar.

Dolar ayrıca, Trump'ın Fed başkanı olarak Fed yönetim kurulu üyesi Jerome Powell'ı seçebileceği yönündeki haberlerin ardından değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.

Powell, para politikasında Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor başta olmak üzere diğer adaylardan daha çok gevşeme yanlısı olarak görülüyor. John Taylor, Fed başkanlığı için bir başka önemli rakip olarak görülüyor.