Dolar kapandığı seviyelerden açıldı

Geçtiğimiz hafta kapanış seviyelerine yakın açılan dolarda Noel ve yeni yıl tatilleri nedeniyle hacimsiz seyir bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TCMB'nin Aralık ayı PPK toplantısında beklentilerin aksine kısa vadeli faizleri değiştirmemesi ardından sert yükselen dolar/TL, gelişmekte olan piyasalarda görülen olumlu hava paralelinde düşük hacimli piyasada kademeli olarak gevşemeye devam ediyor.

Cuma günü 2.9150 civarında günü tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne anlamlı bir değişim göstermeyerek 2.9160/2.9195 seviyesinde başladı. Cuma günü 3.0530 civarında olan sepet bazında TL ise 3.0576/3.0612; 3.1950 civarında olan euro/TL 3.1990/3.2051 seviyesinde. 

Noel ve yeni yıl tatilleri nedeniyle yatırımcıların yeni pozisyon açma isteğinin azalması paralelinde piyasada hacimlerin düşük kalmaya devam etmesi bekleniyor.

Yurtdışında Cuma günü Noel tatili nedeniyle birçok piyasa kapalı idi. Bazı ülkelerde 1 Ocak Perşembe gününün yanı sıra, yeni yıl öncesinde bugün ve yarın ve 31 Aralık'ta da bazı tatillerin yer alması nedeniyle bankacılar piyasanın yeniden hacim kazanmasının ancak önümüzdeki hafta itibarıyla gerçekleşeceğini belirttiler.

Bugün küresel piyasalarda takip edilecek önemli bir veri ya da gündem maddesi bulunmazken iç piyasada ise saat 14:30'da Aralık ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve reel sektör güven endeksi takip edilecek. Her iki verinin de piyasada etkili olması beklenmiyor.