Dolar, TL karşısında 5 ayın en yükseğinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası piyasada dolar, ABD'de açıklanan verilerin ardından 11 Ekim 2012 tarihinden beri gördüğü en yüksek seviye olan 1,8156 liradan işlem gördü.

Güne bankalararası piyasada 1,8033 liradan başlayan dolar, en düşük 1,8003'e kadar gerilese de ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle küresel piyasalara paralel olarak TL karşısında yükselişe geçti ve 1,8156'yı gördü.

ABD'de açıklanan şubat ayı perakende satışların, yüzde 0,5 olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde yüzde 1,1 artması ABD'de son dönemde gelen iyi verilere dolayısıyla dolara destek verdi.

Geçen cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi ile ekonomik aktiviteye yönelik iyimserlik, bugünkü veriyle artarak doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasını sağladı.

Doların, Türk Lirası karşısında 4 Şubat'ta gördüğü en düşük 1,7420 seviyesinden bugüne yükselişi yüzde 4'ü aşarken, bu yıl başından bu yana ise yüzde 1,81 oranında değer kazandı.