GÜNCEL DÖVİZ KURLARI: Dolar kaç TL, Euro ne kadar? (9 Mayıs Perşembe Euro, dolar fiyatları) 

Başta dolar ve Euro olmak üzere döviz kurlarında güncel fiyatlar yakından takip ediliyor. Türkiye'de döviz girdisi nedeniyle birçok ürün ve hizmetin fiyatında belirleyici olduğu için dolar, Euro fiyatları her gün en çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki bu sabah dolar kaç TL, Euro ne kadar? İşte 9 Mayıs Perşembe günü dolar ve Euro kurunda son durum...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başta dolar ve Euro olmak fiyatı olmak üzere döviz fiyatı sadece ithalat ihracatçıyı değil vatandaşı da yakından ilgilendiriyor.

Şirketlerin dışında dövizi enflasyona karşı bir korunma aracı olarak görüp birikimini dolar ya da Euro'da tutanlar, her sabah ilk iş Google başta olmak üzere arama motorlarına “Dolar kaç TL”, “Euro ne kadar” oldu gibi sorular yönelterek döviz kurlarının güncel, anlık fiyatlarını öğrenmek istiyor.

Merkez Bankası net rezervi artarken...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) seçim öncesi net rezervlerinde yaşanan bozulma eğilimi seçim sonrası Banka’nın dolar almaya başlamasıyla iyileşme sürecine girmişti. Merkez’in dolar talebinin kur üzerinde önemli etkisi bulunuyor.

Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervleri 3 Mayıs haftasında 9,9 milyar dolar arttı. 30 Nisan günü net rezervlerdeki artış 3,3 milyar dolar oldu ve bu yükseliş Nisan itibarıyla günlük bazda en hızlı iyileşme olarak kayıtlara geçti.

CITI TL tavsiye etti

Ayrıca ABD’li bankacılık devi Citi, geçen hafta, TCMB’nin parasal koşulları sıkılaştırılması için temkinli duruşunu sürdürmeye hazır olduğu gerekçesiyle yatırımcılara dolara karşı Türk Lirası önerisinde bulunmuştu.

Peki dolar ve Euro 9 Mayıs Perşembe sabaha güne nasıl başladı? İşte serbest piyasada dolar ve Euro kurunda gün ortası itibarıyla son durum...

İstanbul serbest piyasada dolar 32,2180 liradan, Euro 34,6540 liradan satılıyor.