Dolarda tarihi zirve; borsada sert düşüş!
Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığı haberleri üzerine dolar 2,82'yi aşarak tarihi zirveyi yeniledi; borsada kayıplar bir ara yüzde 3'e ulaşsa da kapanışa doğru gelen alımlar düşüşü sınırladı.
Ak Parti ile CHP görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasıyla dolar 2,82'in üzerine çıktı ve tarihi rekor kırdı. İlk tepkiyle birlikte borsada bir ara kayıplar yüzde 3'ü geçti.
Piyasalar dış piyasalardaki toparlanma eğilimine karşın, erken seçim beklentilerinin etkisiyle satıcılı bir seyir izledi. Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından piyasalarda dalgalanma yaşandı.
Dolar 2,8282'yi görerek yeni bir rekora imza atarken, euro ise 3,1479'a yükseldi. Piyasaların kapanış saatleri itibariyle dolarda işlemler 2,82 TL, euroda 3,14 TL seviyesinde gerçekleşiyor.
Dolar, önceki rekorunu genel seçim sonuçlarının kesinleştiği 8 Haziran'da 2.8094 TL ile kırmıştı.
Güne yatay bir başlangıç yapan borsada ise haberin duyulmasıyla birlikte kayıplar yüzde 3'ü buldu. 75.802 puana kadar gevşeyen BIST 100 endeksi, bu seviyelerde tutunmayı başardı.
Başbakan Davutoğlu'nun MHP ile görüşme yapılacağı açıklaması kapanışa doğru bir miktar toparlanan endeks 77 bin seviyesinin üzerine çıktı ve günü 1089 puan (yüzde 1,39) düşüşle 77.085 puandan tamamladı. Borsada toplam işlem hacmi 3,8 milyar TL olarak gerçekleşti.
Gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 10,13 seviyesine çıktı.
Davutoğlu: Hükümet ortaklığı oluşturma zemini oluşmadı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu aşama bir hükümet ortaklığı oluşturma zeminin oluşmadığını gördüklerini, erken seçim önümüzde görülen güçlü bir ihtimal olduğunu söyledi.
Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Palas’ta yaklaşık 1,5 saat görüştü. Görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezine geçen Davutoğlu, siyaset anlayışlarında milletin amir siyaset adamlarının memur olduğunu hatırlatarak, “Bu diyalogların karşılıklı anlayış içinde sürdürülmesi, hükümet ortaklığının gerçekleştirileceği zemin olmadığı yönünde bir kanaat oluşmuştur. İki parti iki genel başkan olarak karşılıklı anlayış olarak bir tutum ortaya koyduk. Anlaşmak veya anlaşmamak doğal iki sonuçtur. Önemli olan, hangi sonuca ulaştığınız kadar, bu sürece ulaşana kadar gösterdiğiniz tavırdır. Geldiğimiz noktada kitlelerimizin de farklı talepleri göz önüne alınarak, MYK’da da değerlendirdiğimiz kamuoyu anketi yaptık. Kitlelerimizin beklentilerindeki farklılık göz önünde bulundurarak, koalisyon ortaklığı yapmanın zemininin oluşmadığı kanaatine vardık. Bu Türkiye’nin yönetim boşluğuna düşeceği anlamına gelmez.” dedi.