Dolarda yeni rekor

Güne düşüşle başlayan dolar, yeniden yükselişe geçti ve tarihi rekorunu tazeledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün 2,3950 ile tarihi zirveyi gören kur bu sabah 2,35'in altına geriledi. Ancak kur kademeli yükselişle uluslararası piyasada 2,41'i geçerek tarihi rekorunu tazeledi. 

En yüksek 2.4174'ü gören kurda şu dakikada işlemler 2.41 seviyesinden geçiyor.

Merkez'den müdahale bekleniyor

Bankacılar Merkez Bankası'nın (TCMB) kurdaki yükseliş sonrası başta döviz satım ihale miktarları ve likidite sıkılaştırmaları olmak üzere doğrudan müdahaleye kadar gidebilecek adımlarının yakından takip edileceğini belirttiler. 

Siyasi ortam geriyor

Piyasadaki siyaset kaynaklı endişelerin ortadan kalkmadığını belirten bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Yıl sonu nedeniyle azalan hacimlerle dünkü hareketler çok sert oldu. Bu da stop-loss seviyelerini tetikleyerek yükselişi daha da hızlandırdı. 

Rusya'nın attığı adımlar da önemliydi" dedi ve ekledi: "Ancak içerdide siyasi ve dışarıda ekonomik endişeler bitmiş değil. Yarın akşam Fed'den gelişmekte olan ülkeler için olumsuz bir söylem çıkarsa piyasadaki yükseliş sürebilir. Diğer taraftan ise içeride siyaset ve TCMB adımları izlenecek." 

Yaklaşık 10 yıl aradan sonra ilk defa faiz artıracak olan Fed'in, faiz artışlarına yönelik yavaş ve istikrarlı bir yaklaşım benimseyeceği düşünülüyor. Piyasa Fed'in faizlerin yarın "uzunca bir süre" sıfıra yakın düzeyde kalacağı ifadesinde değişiklik olup olmayacağını izliyor olacak.