Dolarda yeni rekor

Dolar 2,65 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doların küresel piyasalarda güçlenmesinden destek bulan dolar/TL 2,6572 ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

Doların küresel bazda değer kazanması ve avro/dolar paritesindeki dalgalı seyir dolar/TL'nin de geçen haftanın son işlem gününde 2,6133 - 2,6416 bandında hareket etmesine neden oldu.  

Güne 2,6284'ten başlayan ve 2,6572 ile tarihi zirvesini gören dolar/TL, doların başta gelişmekte olan ülke para birimleri olmak üzere gelişmiş ülke para birimlerine karşı da değer kazanmasıyla birlikte gün içinde yüzde 1'e yakın değer kaybetti. Dolar/TL şu dakikalarda 2,65 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar endeksi de gün içinde en yüksek 99,98 seviyesine kadar yükseldi.  

Haftanın ilk gününe 2,7790 seviyesinden başlayan avro/TL, gün içinde en yükek 2,8045'i gördükten sonra şu dakikalarda 2,7916'dan alıcı buluyor. 

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarında faiz artışının haziran ayında yapılabileceği ihtimalinin ortadan kalkmamasıyla küresel piyasalarda "güçlü dolar" döneminin sürdüğünü ifade eden analistler, bununla birlikte Fed'in doların fazla değerlenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi nedeniyle de dolarda aşırı değer artışının yaşanmasını beklemedikleri dile getiriyor. 

Analistler, ABD verilerindeki toparlanma beklentisi ve avro/dolar paritesinde aşağı yönlü hareketin devamı durumunda, dolar/TL'de kademeli yukarı hareket yaşanabileceğini, 2,6580 seviyesinin önemli bir direnç olarak takip edileceğini tahmin ediyor.