Dolar yeniden hareketlendi

Dünkü sert satış baskısının ardından bu sabah 3.07 seviyelerine doğru gerileyen dolar/TL, 'başkanlık' sistemi açıklamasıyla yeniden 3.08'in üzerinde...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TL'de başlayan değer kaybı ve negatif ayrışma trendi devam ediyor. Dünkü sert satış baskısının ardından bu sabah 3.07 seviyelerine doğru gerileyen dolar/TL, Başbakan Yıldırım'ın 'başkanlık' sistemi açıklamasıyla yeniden 3.08'in üzerine çıktı.

Dolar/TL sat 11:40 itibariyle 3.0835 seviyesinde yer aldı.

Yatırım yapılabilir kredi notunun düşürülmesi sonrası TL'de başlayan değer kaybı ve negatif ayrışma trendi, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik satış baskısı ile devam ediyor. Ancak sabah saatleri itibariyle dünkü sert satış baskısının ardından şimdilik sınırlı da olsa sakin bir görünüm var. Dolar/TL 3.0730 seviyelerinde.

AK Parti, 'başkanlık' için düğmeye basıyorAK Parti, 'başkanlık' için düğmeye basıyor

TL'deki satış baskısının küresel endişelerle birleşmesi halinde kurda bu hafta içinde 3.10 seviyesinin test edilebileceğini belirten bankacılar, bu seviyelerin üzerinde kalıcı bir seyir henüz beklemediklerini belirtiyorlar.

Dolar/TL'de tarihi rekor darbe girişiminin hemen sonrasında 20 Temmuz'da 3.0970 ile test edilmişti.

Kur dün gün içinde 3.0890'a kadar yükselerek 21 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi test etmiş tahvil getirileri de yaklaşık 10 baz puan yükselmişti.

ABD'de faiz oranlarının yükseleceği beklentisiyle dün haziran ayı zirvesini aşarak 97.758'e kadar yükselen ve Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar endeksi bugün yüzde 0.2 kayıpla 97.553 düzeyinden işlem görüyor.

"Dolar/TL’de gerçeklerle yüzleşiyoruz"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir