Dolardaki düşüş borsayı destekliyor

Teknik direnç seviyelerine yaklaşan endekste dolardaki düşüşün etkisiyle yükselişin sürebileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 84 puan artışla 86.486 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,10 oranında değer kazandı. 

ABD'de yarın sona erecek Fed'in para politikası toplantısı öncesinde küresel hisse piyasalarında temkinli bir seyir görülürken, geçen dört günde yüzde 5 prim yapan BIST-100'de yukarı yönlü hareketin sürebileceği, ancak direnç seviyelerine yaklaşıldığı belirtiliyor.

Birinci çeyrek bilançolarını dün akşam açıklayan Halkbank ve Erdemir'in ardından bugün ise endeksin en yoğun işlem gören hissesi Garanti Bankası'nın bilanço açıklaması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları yüzde 0.2 ekside bulunuyor.

Garanti Yatırım tarafından yayımlanan değerlendirmede, "Güne başlarken TL'de gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel değer artışı görülüyor. Bu paralelde BIST-100 endeksinde alıcılı bir seyir görebiliriz... 87,000-87,500 direnç aralığında yükselişin tempo kaybedebileceği yönündeki beklentimizi koruyoruz" denildi.

Reuters anketine katılan uzmanlar Garanti Bankası'nın net kârının zayıf gelmesi beklenen ücret komisyon gelirleri ve artacağı öngörülen faaliyet giderlerinin etkisiyle, yüzde 4 daralarak 729 milyon lira olacağı tahmin ediyorlar.

Dün akşam bilançosunu açıklayan Halkbank ilk çeyrek sonunda net faiz gelirleri ile ücret komisyon gelirlerinin yanı sıra, ticari kârının desteği ile beklentilerin üzerinde 583.6 milyon lira net kâr etti.

Erdemir'in ilk çeyrek net kârı, geçen yıl birinci çeyreğe göre yüzde 22 daralarak 337.45 milyon lira olurken beklentilerin hafif altında kaldı.

Geçtiğimiz dönemde benzer gelişmekte olan ülke piyasalarının altında performans gösteren BIST-100 endeksi dün yüzde 1 yükselerek 86,401.85 puandan kapanırken, endeksin yönünü yukarı çevirdiği Çarşamba gününden bu yana yükseliş yüzde 5'i buldu.