Doların yönü yeniden aşağı

Dün şubat başından bu yana en yüksek olan 2.2590'a kadar yükselen Dolar/TL bugün 2.23 seviyesie gerilemiş durumda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global olarak risk iştahında azalma ve yurtiçinde artan siyasi gerilim ile yaklaşan seçimlerin de baskısının hissedildiği kur ve faiz dün sert yükseliş kaydederken, güne sakin başlayan piyasalarda dış piyasalardaki hareketler, ABD verileri ve risk iştahının seyri izlenecek.

Yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken saat 14:30'da ABD işsizlik maaş başvuruları, perakende satışlar ve çekirdek perakende satışlar verileri açıklanacak.

Gezi eylemleri sırasında başından vurularak komaya giren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi üzerine başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok şehirde yaygın protesto gösterileri düzenlenmesi ardından dün dolar/TL şubat başından bu yana en yüksek olan 2.2590'a kadar yükseldi.

Ancak öğleden sonra gelişmekte olan piyasalardaki gevşeme ve içeride bireysel yatırımının döviz talebinin kurda da düşüşe neden olduğu belirtiliyor.

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Bu sabah itibariyle piyasa sakin, gelişmekte olan piyasalarda pozitif bir hava var. Dün akşam cenaze sonrasındaki olayların piyasalarda bir etki yaratmadığını görüyoruz.Dolar/TL'de daha da aşağı hareket olursa o seviyeleri alım fırsatı olarak görecek bir kitle olabilir. Bireysel yatırımcının satışı ve gelişmekte olan piyasalardaki pozitif hava devam ederse, başlayan düşüş devam edebilir. ABD verilerini izleyeceğiz, yüksek perakende satışlar ve düşük işsizlik maaş başvuruları gelirse, geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisini destekleyeceğinden gelişmekte olan piyasalarda rahatsızlık yaratabilir" dedi.

Dolar/TL bu sabah 2.2285/2.2295 seviyesinden işlem görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir