Dolar/TL 3,66'yı aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yönelik sert açıklamalarının ardından 3.6684 seviyesine kadar çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yönelik sert açıklamalarının ardından yükselişe geçti.

Erdoğan valiler toplantısında yaptığı konuşmada, "Koskoca ABD'yi Ankara'daki bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun; çünkü takınılan tavır aslında budur. Sen benim stratejik müttefikime böyle davranamazsın demeleri lazımdı ama diyemediler" dedi.

Erdoğan, "Bu yanlış bu büyükelçiden gelmiştir, büyükelçi hükümetim adına bu adımı attım diyorsa, bunun dışişleri bakanı ve başkan da arkasında duruyorsa kimse kusura bakmasın. Biz de aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Erdoğan: Polisimiz o silahları artık kullanmayacakErdoğan: Polisimiz o silahları artık kullanmayacak

"3,65 seviyesinin üzeri riskli"

Bir bankacı, "Erdoğan'ın ABD'ye yönelik söylemlerinin sert olması piyasada olumsuz algılanıyor. Dolayısıyla dünkü gelişmelerin ardından bugün kurda yukarı tepki görüldü. Dolar/TL'nin 3.65 seviyesinin üzerine çıkması daha fazla yukarı hareketi beraberinde getirebileceğinden riskli" dedi.

Erdoğan'ın konuşması öncesi 3.64'lü seviyelerde olan dolar/TL 3.6684'e kadar yükseldikten sonra saat 17:28'de 3.6610 seviyesinde bulunuyor.

ABD Büyükelçisi John Bass'ın dün yaptığı açıklamaların piyasada ABD ile gerginliğin çözüleceği algısı yaratmasıyla dolar/TL'de başlayan gerileme dün akşam açıklanan Fed tutanakları ardından devam etmiş ve kur bu sabah 3.64 seviyesinin altını test ederek güne başlamıştı.

Borsada alım iştahı sürüyorBorsada alım iştahı sürüyor