Gün 'tedirgin' başladı, gözler Merkez'de

Dolar/TL, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a yönelik suikastın ardından artan güvenlik endişeleriyle güne yükselerek başladı. Merkez Bankası faiz kararını 14:00'te açıklayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından artan güvenlik endişeleriyle güne yükselerek başladı.

Dün akşam piyasa kapanış saatlerinde 3.50'nin hemen üzerinde işlem gören dolar/TL büyükelçinin öldürülmesinin ardından dün gece saatlerinde 3.5370'e kadar yükseldi. Bu sabah 3.53'ün üzerine açılan kur öğle saatlerine doğru 3,50 seviyelerine indi. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise hafif satıcılı bir açılış gerçekleştirdi. 148 puan düşüşle 77.009 puandan güne başlayan endeks, sonrasında gelen alımlarla yükselişe geçti ve sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 190 puan artışla 77.348 puandan girdi.  

BOJ para politikasını değiştirmediBOJ para politikasını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2017'de öngörülenden daha hızlı faiz artırımına gideceği beklentisiyle geçen hafta yönünü yukarı çeviren dolar/TL dün günü piyasa kapanış saatlerinde 3.50 civarında tamamlamıştı.

Rus büyükelçi Karlov, Ankara'da dün akşam saatlerinde bir sergi açılışında konuşma yaptığı sırada silahla vurularak öldürülürken; saldırganın bir polis memuru olduğu açıklandı.

Saldırının, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik bir provokasyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın aydınlatılması için ortak soruşturma komisyonu kuracaklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptığı açıklamada saldırının iki ülke arasındaki ilişkilere ve Suriye'deki çözüm sürecine yönelik bir provokasyon olduğunu ifade etti.

Gözler yeniden Merkez'e çevrildiGözler yeniden Merkez'e çevrildi