Dudley: Piyasa hareketlerinden endişelenmiyorum

New York Fed Başkanı Dudley, son dönemde ortaya çıkan piyasa hareketlerinin kendisini endişelendirmediğini ve faizlerin ağır ağır artırılmasını desteklediğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD'deki ekonomisi ve Amerikan Merkez Bankasının (Fed) para politikasına ilişkin açıklama yaptı.

Son dönemde daha agresif para politikası patikasını fiyatlama yönünde ortaya çıkan piyasa hareketlerinin kendisini endişelendirmediğini söyleyen Dudley, ekonominin rayında gitmesi halinde faiz oranlarının ağır ağır artırılması taraftarı olduğunu söyledi.

Trump'ın seçim zaferinin izlenecek politikalar konusunda kayda değer belirsizlik ortaya çıkardığını belirten Dudley, ancak ABD mali politikasında değişikliklerin Fed faiz artırımlarını nasıl etkileyeceği konusunda bir yargıya varmak için çok erken olduğunu vurguladı.

'Kesin sonuçlara ulaşmak için erken'

Dudley, "Mali politikanın önümüzdeki birkaç yılda nasıl gelişeceği konusunda kayda değer belirsizlik var. Bu noktada kesin sonuçlara ulaşmak için erken" dedi.

Konuşmasında ücretlerde güçlenmenin devam ettiğine ve tam istihdam, fiyat istikrarı hedeflerinin başarılmasından çok uzakta olunmadığına da işaret eden Dudley, "Ekonominin bu yörüngede devam edeceğini öngörürsek, para politikasının zaman içinde kısa vadeli faiz oranları kademeli olarak yukarı çekilerek biraz daha az genişlemeci hale getirilmesi taraftarı olurum" diye konuştu.

William Dudley ayrıca, ABD ekonomisinin 2017'de yüzde 1,8 veya biraz üzerinde büyümesini beklediğini, yüzde 2 enflasyona gelecek bir veya 2 yılda ulaşılacağını öngördüğünü de ifade etti.