Düşük hacimli, sert hareketler olabilir

Piyasalar Yunanistan'daki gelişmeler ile koalisyon görüşmelerini izliyor. Bu hafta hacimlerin düşük olduğunu belirten uzmanlar, dolayısıyla sert hareketlerin görülebileceğini belirtiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan ile koşullu mali yardım anlaşmasına varılması ve koalisyon sürecine ilişkin olumlu beklentilerle Dolar/TL dün en son 28 Mayıs'ta gördüğü seviyelere gerilerken, bugün Hazine ihaleleri ile koalisyon görüşmelerini izleyecek olan piyasalar yurtdışında ise Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu hafta yapacağı konuşmalara odaklandı. 

Bayram tatili nedeniyle piyasaların 3.5 gün açık olacağı bu hafta hacimlerin düşük olduğunu belirten bankacılar, dolayısıyla sert hareketlerin görülebileceğini belirtiyor.

Hazine bugün Temmuz ayı borçlanma programı çerçevesinde iki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı altı ayda bir yüzde 4.8 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ile 10 yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı altı ayda bir yüzde 4 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek.

Fed Başkanı Janet Yellen, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nde, Perşembe günü de Senato'nun Bankacılık Komitesi'nde konuşma yapacak ve piyasalar Fed'in faiz artırımlarının Eylül'de başlayıp başlamayacağına dair sinyal arayacak.

Gözler Avrupa ve ABD getirilerinin arasındaki farklara döndü

Yunanistan ile bir anlaşmaya varılması ardından gözler Avrupa ve ABD getirilerinin arasındaki farklara dönerken, anlaşmanın Fed'in bu yıl içinde faiz artırımına gitme olasılığını güçlendirdiği belirtiliyor. Dün gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer kayıplarına karşılık TL, koalisyon görüşmeleri ve petrol fiyatlarındaki düşüşün desteğiyle benzer para birimlerinden pozitif ayrışarak dolar karşısında değer kazanan tek para birimi oldu.

Dün akşam 2.6480 seviyesinde olan dolar/TL, bankalararası işlemlerde bu sabah 2.6490 seviyelerinde. İstanbul serbest piyasada dolar 2,6500 , euro 2,9180 liradan güne başladı.