Elektronik seansı devreye sokacağız

Öncelikle işlem altyapısını mükemmel hale getireceklerini söyleyen İMKB Başkanı Turhan, emir işleme kapasitesinin önümüzdeki yıl artırılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB Başkanı Turhan, önümüzdeki dönemde elektronik seansı devreye sokacaklarını söyledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Dr. İbrahim Turhan, Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı.

Turhan, borsaların temel işlevinin adil fiyatları tespit etmek olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde elektronik seansı devreye sokacaklarını belirten Turhan, "Elektronik seans ile dünya piyasalarına entegre olacağız" dedi.

Turhan, elektronik seans için bilişim altyapısını geliştireceklerine de dikkat çekti.

Öncelikle işlem altyapısını mükemmel hale getireceklerini söyleyen Turhan, emir işleme kapasitesinin önümüzdeki yıl artırılacağını belirtti.

 Turhan, "Türkiye'nin döviz piyasasını sağlıklı hale getireceğiz" dedi.

Başkan Turhan, balkan borsaları için görüşmelerin sürdüğünü ve Saraybosna Borsası'ndaki paylarının artırılacağını belirtti.

Halka açık olan şirketlerin sayısının yeterli olmadığına dikkat çeken Turhan, İSO 500'ün 357 şirketini ziyaret programına aldıklarını ve 629 katılımcıya halka arzlarla ilgili bilgi verdiklerini söyledi.
Turhan, "2013 halka arzla için daha iyi bir yıl olacak" dedi.

Başkan Turhan, işlemlerin bir tarafının da aracı kurumların olacağını sözlerine ekledi. Turhan, "Aracı kurumların by-pass edilmesi söz konusu değil" dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu olacaklarını belirten Turhan, "Aracı kurum sayımız piyasanın talebinden daha fazla" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bloomberght