Enerji hisseleri bu haberle düşüşe geçti

Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve ismi verilmeyen bir şirketin iflas erteleme haberinin ardından borsadaki enerji hisseleri düşüşe geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve ismi verilmeyen bir şirketin iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurduğuna ilişkin çıkan haberin ardından halka açık enerji şirketlerinin hisselerine sert satış geldi. İlk seansın sonu itibariyle enerji şirketlerinin işlem gördüğü endeks yüzde 3.22 gerilerken, endekste yer alan en büyük şirketlerden Akenerji yüzde 6.36, Aksa Enerji yüzde 3.81, Zorlu Enerji yüzde 3.7 düştü.

Borsagündem'de yer alan haberde, ismi verilmeyen şirketin sermayesinin 800 milyon liraya yakın olduğu ve son bilançolarında zarar açıkladığı belirtilerek "Şirketin
önümüzdeki günlerde iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurması bekleniyor" denildi. 

Bir aracı kurum analisti endekste işlem gören bazı enerji şirketlerinin hisselerinin haberin ardından düşüşe geçtiğini belirterek, "Akenerji ve Aksa Enerji hisseleri haberin etkisiyle düşüş yönünde tepki verdi" dedi.
              
Borsadaki enerji şirketlerinden açıklama geldi

Aksa Enerji ve Akenerji ise haberin ardından KAP'a yaptıkları açıklamada, haberde bahsi geçen şirketin kendileri olmadığını belirtti.

Aksa Enerji'nin KAP'a yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Borsagundem.com'da 'Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden birinin iflas erteleme için başvurmaya hazırlandığı' ve 'gelirlerinin bir kısmına bankalar tarafından temlik konulmuş' olduğu hakkındaki habere istinaden şirketimize gelen sorular nedeniyle bahsi geçen enerji şirketinin Aksa Enerji ve bağlı ortaklıkları olmadığının kamuoyuna duyurulması ihtiyacı doğmuştur. Şirketimizin faaliyetleri planlandığı gibi ve sorunsuz devam etmektedir. Kredilerimizin hiçbiri geri çağrılmamış olup, şirketimizin kesinlikle iflas erteleme başvurusu hazırlığı bulunmamaktadır."

Hisseleri yüzde 6'nın üzerinde düşen Akenerji'den yapılan açıklamada da, "Bir web sitesinde enerji sektöründe faaliyet gösteren, ismi verilmeyen bir şirket hakkında yapılan yorumun şirketimizin piyasa fiyatları üzerinde de spekülatif fiyat hareketlerine sebep olduğu değerlendirilmektedir. Tüm sektörü etkileyen böylesi bir sorumsuz yorumun şirketimizle bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.