Ertaş: Şirketlerin finansman yapısı değişmeli

Sukuk ve katılım bankacılığı gibi yatırım türlerinin gerekli olduğunu söyleyen Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ertaş, "Türk şirketlerinin finansman yapısında değişikliğe gidilmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türk şirketlerinin finansman yapısında değişikliğe gidilmeli" diyen Ertaş, "Şirket finansmanında mevcut fonlama yapısı yerine öz kaynak ağırlıklı fonlama modellerinin, sukuk ve katılım bankacılığı gibi kârı ve zararı paylaşan, şirketlerimizi faiz baskısından kurtaran, alternatif modellerin daha yoğun kullanılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bu nedenle şirketler faiz baskısından kurtulmak için halka açılma, sukuk, gayrimenkul sertifikası gibi alternatif finansman kaynaklarını kullanmalı" ifadelerini kullandı. 

Ertaş şöyle devam etti: "Bunun örneklerini görüyoruz, son yılların en büyük halka arzına bu hafta izin verdik, 1 milyarın (lira) üzerinde bir halka arz, bugün talep toplaması var... Diğer şirketlere örnek olacağını düşünüyoruz."

'350 milyar TL finansman sağladık'

Vahdettin Ertaş, "Birkaç yıl önce ülkemizde hiç kullanılmayan tahvil, bono, sukuk, varlık teminatlı menkul kıymet gibi yeni sermaye piyasası araçları ile şirketlerimize 2015 yılında 253 milyar TL, geçen yılda 350 milyar TL finansman sağladık. Bu yıl hedefimiz şirketlerimize 500 milyar TL kaynak sağlamak" şeklinde konuştu.