Euro Bölgesi'nde bileşik PMI değişmedi

Euro Bölgesi'nde aralık ayı öncü bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi, geçen aya kıyasla değişmeyerek 53,9 puan seviyesinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in verilerine göre, Euro Bölgesi öncü bileşik PMI bu ay kasım ayına kıyasla değişmeyerek 53,9 puanla son 11 ayın en yüksek seviyesinde kalmaya devam etti.

Euro Bölgesi'nde aralık ayı öncü imalat sanayi PMI kasım ayındaki 53,7 puandan 54,9 puana çıkarken, hizmet sektörü PMI 53,8 puandan 53,1 puana geriledi.

Almanya'da aralık ayı öncü bileşik PMI 55 puandan 54,8 puana ve hizmet sektörü PMI da 55,1 puandan 53,8 puana indi. İmalat sanayi PMI verisi ise 54,3 puandan 54,5 puana yükseldi.

Aralık ayındaki PMI verilerinin ön dökümü, genişleme hızı üç ayın en düşük seviyesine inmesine rağmen Almanya'nın liderliğinde, büyümenin sürdüğüne işaret etti.

PMI verisi, Euro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümesine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, endekste 50 puanın üzeri ekonomik genişleme olarak görülüyor.