Euro Bölgesi'nde ekonomik güven beklentinin aksine düştü

Euro Bölgesi’nde Ekonomik Güven Endeksi, bu ay 107,9 puana geriledi. Analistler endeksin 0,3 puanlık artışla 108,3 puan olmasını bekliyordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Komisyonu'nun mart ayı "İş ve Tüketici Anketi"nin sonuçlarına göre, Euro Bölgesi'nde Ekonomik Güven Endeksi, şubat ayında 108 puan iken mart ayında 107,9 puana indi. Bu dönemde 0,1 puan azalan endeks, 108,3 puan olan piyasa beklentisinin de altında gerçekleşti.

Euro Bölgesi'nde sanayi kesimi güven endeksi de şubat ayında 1,3 iken martta 1,4’lük piyasa beklentisinin altında 1,2 puan seviyesinde gerçekleşti.

Hizmet sektörü güven endeksi ise bu dönemde 13,8 puandan 12,7 puana geriledi. Hizmet sektörü güven endeksi de 14 puanlık piyasa beklentisini karşılamadı.

Euro Bölgesi'nde mart ayı tüketici güven endeksi ise önceki aya kıyasla değişmeyerek eksi 5 seviyesinde gerçekleşti. Bölgede mart ayı iş dünyası güven endeksi de değişmeyerek 0,82 olarak kaydedildi.

Euro Bölgesinde bu ayki yatay gelişmeler, endüstri, perakende ticaret ve inşaatta neredeyse hiç değişmeyen güven seviyesinden kaynaklanırken, daha olumlu tüketici güveni ise hizmetler sektöründeki orantılı bir bozulma ile gölgelendi.