Euro zayıfladı

Euro bu haftaki ECB toplantısı öncesinde dolar ve yen karşısında değer kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Euro, son dönemdeki yükselişin ardından gelen kar satışları ile dolar ve yen karşısında değer kaybederken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu haftaki toplantısı öncesinde temkinli seyir izliyor.

Euronun dolar karşısında değer kaybetmesinde, İspanya'da açıklanan zayıf işsizlik verisi ve İspanya ile İtalya'daki siyasi belirsizlik etkili oldu.

İspanya'da bugün açıklanan veriye göre, euro bölgesinin dördüncü büyük ekonomisinde işsizlerin sayısı Ocak'ta yüzde 2.7'lik artışla 4.98 milyona ulaştı.

Analistler euroda geçici bir geri çekilme yaşanabileceğini, ancak ECB'nin Perşembe günkü faiz kararı sonrası yapılacak basın toplantısında son dönemdeki yükselişle ilgili endişe dile getirmemesi halinde euronun yukarı yönlü seyrinin devam edeceğini söylediler.

Calyon stratejisti Adam Myers, "ECB Perşembe günü faiz indirmezse, ki biz de indirmemesini bekliyoruz, euro yeniden yükselmek için serbest kalacak. Euro toplantıya dair belirsizliklerle hafif düşüş kaydedebilir veya yatay işlem görebilir" dedi.

Dolar karşısında Cuma günü 1.3710'a kadar yükselen euro bugün son olarak 1.3566'dan işlem gördü.