Euro/dolar bir ayın en yükseğinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası piyasada, bugün açıklanacak Fed toplantı tutanakları öncesinde doların değer kaybı devam ediyor.

Geçen hafta perşembe günü gördüğü en düşük 1,2747 seviyesinden yükselişe geçen euro/dolar paritesi, dün günü 1,3083 seviyesinden kapattıktan sonra bugün de yükselişini devam ettirerek, 8 Mart'tan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1,3115'i gördü.

Analistler, geçen hafta perşembe ve cuma günü ABD'de açıklanan istihdam verilerinin beklentileri karşılayamamasının ardından Fed'in parasal genişlemeye devam edeceğine yönelik beklentilerin artmasıyla, doların diğer para birimleri karşısında değer kaybettiğini ve küresel risk iştahının arttığını belirtiyor.

Paritenin 1,3130 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, bu seviyenin aşılması durumunda kısa vadede 1,33 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

ABD'de Fed toplantı tutanakları Türkiye saati ile 20.00'de açıklanacak.

Euro, Yen karşısında 3 yılın, dolar karşısında 1 ayın en yükseğinde

Öte yandan Euro, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) geçen hafta açıkladığı radikal parasal gevşeme planının ardından Japon yenindeki kayıpların devam etmesine bağlı olarak yen ve dolar karşısında yükseldi.

Euro yen karşısında 130.14 ile üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar karşısında ise yüzde 0.2 yükselerek 1.3112 ile bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

BOJ deflasyonla mücadele kapsamında açıkladığı yeni bilanço hedefi ve tuttuğu devlet tahvillerinin miktarını iki yılda iki katına çıkarma taahhüdünde bulunmuştu.