Euro/Dolar'da hedef 1.3140

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yükselişe geçen Euro/Dolar'da ekonomik verilerin desteklemesi durumunda ilk hedefin 1,3115 olduğu ve yükselişin devamı halinde 1,3140 seviyesinin hedeflenebileceği düşünülüyor.

İntegral Menkul Değerler Araştırma Departmanı Uzman Yardımcısı Tuğba Özay’ın değerlendirmeleri şöyle:

Avrupa Bölgesi'ndeki krizlerin kontrol altına alınması ve ABD tarafındaki parasal genişleme beklentisiyle yükselişe geçen Euro/USD paritesinde dün Avrupa'da Bankacılık Birliği konusundaki olumlu gelişmeler ve ABD'de FED'den gelen açıklamalar ile 1,3100 seviyelerine kadar yaklaştığını gözlemledik.

ABD'deki parasal genişleme beklentilerinin karşılanması sonrasında FED'den gelen açıklamayla faiz politikasının enflasyon ve işsizliğe bağlanmasının sonucunda piyasadaki heyecanın azaldığını ve alışların ivme kaybederek piyasada satış baskısı oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Teknik olarak ele aldığımızda, orta vadede etkili olan düşen kanalın Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası yukarı yönde kırıldığını, son 3 ay içerisinde oluşan çift tepe formasyonu sonrasında gözlemlediğimiz kısmi kâr realizasyonuyla 1,3040 seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşayan paritede, önceki gece Avrupa Maliye Bakanlarının ortak bankacılık denetim mekanizması üzerine anlaşmaya varmalarıyla 1,3065 seviyelerine kadar yükselişleri gözlemledik.

1,3040 dolaylarını kısa vadede önemli bir destek olarak gördüğümüz paritede, ekonomik verilerin de desteklemesi durumunda ilk hedefin 1,3115 olduğunu; yükselişin devamı halinde ise 1,3140 seviyesinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Son günlerde 'return move' yani geri dönüş hareketini gözlemlediğimiz paritede, 1,3140 ile 1,3170 bandını aşamaması durumunda üç tepe formasyonunun oluşabileceğini ve satış baskısının ön plana çıkabileceğini söyleyebiliriz.