Eximbank, 500 milyon dolarlık eurobond ihraç etti

Tahvil ihracına yaklaşık 2,7 milyar dolar talep gelirken, bankanın bugüne kadar en uygun maliyetli tahvil ihracını gerçekleştirdiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank, uluslararası piyasalarda 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında ve swap oranı üzerine %2,625 (Libor+%2,625) maliyetli eurobond ihracı gerçekleştirdi. 260 civarında uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiği tahvil ihracına yaklaşık 2,7 milyar dolar talep geldi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, söz konusu ihraca gelen yüksek talebin, Türkiye ekonomisine ve Türk Eximbank'a olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Citigroup, HSBC Bank, ING Bank, Mediobanca, Mizuho ve Mitsubishi UFJ yatırım bankaları aracılığı ile ihraç edilen tahvilin vadesi 18 Eylül 2022. Tahvil ihracına, yüzde 37'si İngiltere olmak üzere yüzde 59'u Avrupa'dan, yüzde 25'i ABD'den, yüzde 8'i Asya'dan ve yüzde 8'i ise Orta Doğu'dan yatırımcılar katıldı.

Genel Müdür Adnan Yıldırım, Banka'nın geçmişte gerçekleştirmiş olduğu ihraçlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin eurobondlarının ikinci piyasadaki benzer vadeli getirisinin 75-100 baz puan üzerinde borçlanırken yeni ihraçta bu farkı 47 baz puana indirdiğini vurguladı. Dolayısıyla bu işlem, Banka tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en uygun maliyetli tahvil ihracı oldu. Bankanın yurt dışında ihraç ettiği tahvillerden sağladığı toplam kaynak böylece 2,75 milyar dolara yükseldi.