Eximbank: Tahvil ihracına yönelik belirgin talep var

Londra'da gerçekleştirilen yatırımcı toplantıları sonrası açıklama yapan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, yeni tahvil ihracına yönelik belirgin talep olduğunu, kredi talebindeki gelişmelere bağlı olarak tahvil ihracı zamanlamasını belirleyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 26-28 Şubat arasında Londra'da yatırımcılar ile görüşmeler gerçekleştirildiğini, önümüzdeki dönemde yapılacak yeni tahvil ihracına yönelik belirgin talep olduğunu söyledi.

Eximbank tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmelerde yatırımcılara, bankanın 2019 yılı hedefleri ve yıl sonu finansal verilerinin yanı sıra, Türkiye ekonomisi ve ihracattaki gelişmelerin aktarıldığı belirtilirken, Yıldırım, önümüzdeki dönemde yapılacak yeni tahvil ihracına yönelik belirgin talep olduğunu, bu kapsamda maliyetlerin daha da düşmesini beklediklerini söyledi.

Yıldırım, yurt dışı proje finansmanı için orta ve uzun vadeli kredi talebindeki gelişmelere bağlı olarak tahvil ihracı zamanlamasını belirleyeceklerini belirtti.