Faiz için ip ucu vermedi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, kısa vadeli faiz oranlarının artmaya hazır olduğunu söyledi, ancak faiz artırımlarının ne zaman olacağı konusunda ip ucu vermedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lockhart yaptığı açıklamada, "Gelecek 2 yılda faiz ortamının çok yavaş şekilde yükseleceğini öngörüyorum. Aynı zamanda faiz oranlarında yükselişin önceden planlanmış sıkılaştırma kampanyası içinde uzun bir dönem devam edeceğini de öngörmüyorum" diye konuştu.

Faiz oranlarının ne zaman artmasını beklediği konusunda bilgi vermeyen Lockhart, "Faiz kararları verilere bağımlı olmaya devam edecek" dedi.

Ekonomi konusunda da olumlu görüşler ortaya koyan Lockhart, büyümenin ılımlı bir patikada olduğunu belirtirken, "Dördüncü çeyrekte ve 2017'de büyümenin yüzde 2 civarında ılımlı yıllık büyüme ile temasıyla tutarlı olmaya devam etmesini bekliyorum" dedi.

Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin tatmin edici olduğunu ve istihdam artışının istikrarlı bir hızla sürdüğünü belirten Lockhart, ekonomide yeni bir daralma beklemediğini, ancak bir daralma olması halinde negatif faizin başvurulacak birinci veya ikinci seçenek olmayacağını da vurguladı.