Fed sonrası piyasalarda son durum

Fed'in daha hızlı sıkılaşmaya gideceği beklentisiyle dolarda küresel çapta güçlenme yaşandı. Dolar/TL sabah ilk kotasyonlarda 3,54'e kadar yükseldikten sonra 3,52 seviyelerinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed), dün sonlandırdığı iki günlük toplantının ardından politika faizini artırırken, vergi indirimi, harcama ve regülasyonları azaltma gibi vaatleri bulunan Donald Trump yönetiminin ilk yılında daha hızlı faiz artışları olacağı öngörüsünde bulundu.

Fed'in politika faizi oranları geniş çapta beklendiği üzere yüzde 0.5 ile yüzde 0.75 arasına çıkarıldı. Fakat daha hızlı parasal sıkılaşma olacağı beklentileri piyasalarda kısa vadeli ABD tahvilleri ve hisselerde satışlara neden oldu.

Kısmen Trump yönetiminde görülmesi beklenen değişiklikleri göz önüne alan Fed, 2017 yılı için üç faiz artışı öngörürken, eylül ayında iki faiz artışı bekleniyordu.

Dolar/TL 3.52'nin üzerinde

Dolar/TL Fed'in gelecek yıl beklenenden daha hızlı sıkılaşmaya gideceği öngörüsüyle yükselirken, kur sabah ilk kotasyonlar 3,54'e kadar yükseldi. Ardından 3.5040 seviyesine kadar gevşeyen kur, saat 10.14 itibariyle 3.5211 seviyesinde. Dolar/TL dün kapanışını 3.4735 seviyesinde gerçekleştirmişti.

Euro/TL 3,7260'a kadar yükseldikten sonra 3,69 seviyelerinde.

Borsa İstanbul

Faiz kararı sonrası Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,72 düşüşle 76.325,92 puandan başladı.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketi ve bütçe dengesi, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve ABD'de enflasyon başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edilecek. 

Küresel piyasalar 'Fed'i fiyatlıyorKüresel piyasalar 'Fed'i fiyatlıyor

 

Uzmanlar Fed kararı ve dolar için ne dedi?Uzmanlar Fed kararı ve dolar için ne dedi?

 

Fed Başkanı Yellen'dan piyasaya 'faiz' mesajıFed Başkanı Yellen'dan piyasaya 'faiz' mesajı

 

Ve Fed faizi artırdıVe Fed faizi artırdı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir