Finansal Hizmetler Güven Endeksi kasımda azaldı

FHGE bu yılın kasım ayında 158,4'e geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, kasımda bir önceki aya kıyasla 3,5 puan azalarak 158,4 seviyesine indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, kasım ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) açıklandı.

Buna göre, FHGE bu yılın kasım ayında bir önceki aya kıyasla 3,5 puan azalışla 158,4'e geriledi. Endeks, ekim ayında 161,9 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, FHGE'yi son üç aya ilişkin iş durumu, hizmetlere olan talep azalış ve gelecek üç aya yönelik hizmet talebi beklentisi azalış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler zayıflayarak devam etti. Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentiler de zayıfladı.

Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere göre, bir önceki ayda azalış bildirenler lehine olan seyir güçlendi. Gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise zayıflayarak devam etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir