Fitch'ten Yapı Kredi Portföy'e en yüksek not

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - Fitch Ratings, Yapı Kredi Portföy'ün M2+(tur) olan Portföy Yöneticisi derecesini en yüksek not olan M1(tur) notuna yükseltti. Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, Fitch Ratings'in değerlendirmesinin, Yapı Kredi Portföy'ün bu alandaki deneyiminin, yatırım süreçleri kalitesinin ve piyasa risklerinin izlenmesindeki etkinliğinin uluslararası bir teyidi olduğunu vurguladı. 
 
Derecelendirme kuruluşu Fitch, Yapı Kredi Portföy'ün M2+(tur) olan Portföy Yöneticisi derecesini en yüksek not olan M1(tur) notuna yükseltti. Portföy yönetimi alanında global standartlarda en yüksek derecelendirme notunu ifade eden M1, Yapı Kredi Portföy'ün sektördeki öncü konumu, deneyimi, artan pazar payı, yatırım performansındaki sürekliliği, risk yönetimi, teknolojik altyapısı ve 2012 yılı sonunda tarihi yüksek seviyeye ulaşan portföy hacmi dikkate alınarak verildi. 
 
Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, global standartlarda, sektörünün en yüksek notuna sahip tek portföy yönetimi şirketi olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Değerlendirme veya bir diğer deyişle derecelendirme, kurumlarının geçmişten bugüne nicel - nitel verilerinin objektif kriterler ve yoğun analizlerle yapılan global bir sınıflandırma sistemidir. Kurumların kalite ve itibarlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan derecelendirmeye ilk olarak 2006 yılında Fitch Ratings ile başlayan kurumumuz, finansal güç, risk yönetimi sistemleri, portföy yönetimi performansı, şeffaflık, güçlü insan kaynakları ve teknolojik alt yapı başlıklarıyla; sırasıyla M2 (tur), M2+ (tur) notları ve son olarak global standartlarda en yüksek not olarak belirlenmiş M1 (tur) ile değerlendirildi" dedi. 
 
Fitch Ratings'in değerlendirmesinin, Yapı Kredi Portföy'ün bu alandaki deneyiminin, yatırım süreçleri kalitesinin ve piyasa risklerinin izlenmesindeki etkinliğinin uluslararası bir teyidi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Portföy yönetimi alanında global standartları Türk yatırımcılarıyla buluşturduğumuz için gurur duyuyoruz. M1 (tur) derecesi müşterilerimizin ve şirketimizin geleceğe çok daha güvenle bakmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.