FKB ilk mezunlarını verdi

Finansal Kurumlar Birliği ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen ‘Temel Düzey Finansal Kurumlar Uzmanlık Sertifika Programı’ ilk mezunlarını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB), finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(MÜSEM) işbirliğinde düzenlediği ‘Temel Düzey Finansal Kurumlar Uzmanlık Sertifika Programı’ tamamlandı. Üç ayrı sektörde programa katılan öğrenciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu öğretim üyeleri ile birlikte eğitim tecrübesi bulunan profesyoneller tarafından 17 Aralık 2014 – 17 Şubat 2015 tarihleri arasında 20 gün süren periyotlar halinde verilen eğitim programı neticesinde üç ayrı sektörde programa katılan 17 öğrenci sertifikalarını aldı.

18 Mart 2015, Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet törenine MÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Marmara Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet ERSOY ve Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erişah ARICAN da katıldı. Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan FKB Başkanı Osman Zeki Özger, Birlik olarak bankacılık dışı finans kesiminde çalışan kalitesinin artırılması yönünde hayata geçirilen sertifika programının iş dünyasına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Sertifika Töreninde Özger şöyle devam etti; “Geçtiğimiz yıl Aralık ayında güzide eğitim kurumumuz Marmara Üniversitesi işbirliğinde finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerini her yönüyle kapsayan programımızı başlatmış ve kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün sertifika eğitiminde yer alan tüm katılımcılarımız programı başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Eğitim programımız ile katılımcılar her üç sektörün duayenleri tarafından mali piyasa, hukuk ve sektörel ürünler hakkında bilgi sahibi olmuş, donanımlı bir altyapıya kavuşarak kendilerine olan güvenlerini ve verimliliklerini artırmışlardır. Programımızı başarıyla bitirerek sertifikalarını alan tüm katılımcılarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

MÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz da iş dünyası ve özellikle finans sektörü ile olan ilişkilere stratejik önem verdiklerini vurgulayarak, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan katılımcıları kutladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir