Gelişen piyasalar 'mutlu'

Gelişmekte olan piyasalar dolardaki zayıf seyrin desteğiyle yükseliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gelişmekte olan ülke borsaları 13 ayın en düşük seviyesinde bulunan doların etkisiyle ard arda ikinci haftayı da kazanımla bitirmeye hazırlanırken, gelişmekte olan ülke tahvillerinin getirileri iki buçuk ayın en düşük seviyesinde seyrediyor.

Gelişmekte olan ülke tahvil fonlarına para akışı JP Morgan verilerine göre Batılı ülkelerin para politikasını sıkılaştırmaya başlayacağı beklentilerine rağmen iki hafta süren çıkışların ardından geçen hafta 1.5 milyar dolar girişe döndü. Gelişmekte olan hisse senedi fonlarına para girişi ise bu ekonomilerin Fed ve ECB'nin para politikasını kademeli sıkılaştırmasına direnebileceği beklentisiyle 2.4 milyar dolar oldu.

Gelişmekte olan hisse senetleri MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselişle 27 ayın zirvesine yükselirken, yılbaşından bugüne kazanımları yüzde 23'ü aştı. Gelişmekte olan ülkelerin dolar cinsi tahvilleri ile aynı vadeli ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı bir ayın en düşük düzeyi olan 306 baz puana inerken, yerel para birimi cinsinden tahvillerin getirileri hafta başından bu yana yaklaşık 50 baz puan ortalama yüzde 6.14'de bulunuyor.