Gelişmekte olan ülke borsaları 3 yılın zirvesinde

Gelişmekte olan ülke borsaları teknoloji hisselerinin Asya borsalarını yükseltmesiyle üç yılın zirvesine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de cuma günü açıklanan zayıf perakende verisi, para politikasında sıkılaştırma beklentilerini azaltırken; gelişmekte olan ülke borsaları, teknoloji hisselerindeki artışın Asya borsalarını on yılın zirvesine yükseltmesiyle, gelişmiş piyasalardaki kazanımları izleyerek üç yılın zirvesine yükseldi.

Gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksi yaklaşık yüzde 1 yükselirken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1'den fazla yükselerek 2007 sonlarından bu yana görmediği seviyelere ulaştı.

Bu kazanımlar, cuma günü Nasdaq'ın gün içi rekor seviyeleri görmesi ve Wall Street'in  yeni yüksek kapanış seviyelerinin ardından geldi. Bu durum Asya teknoloji şirketlerine yönelik iştahı artırırken; Samsung Electronics yüzde 4'den fazla yükselerek tarihi seviyeye ulaştı. e-çip üreticisi SK Hynix de yüzde 3.2 yükseldi.

Güney Kore elektrik ve elektronik alt endeksi yüzde 2.3 yükselerek gün içi rekor seviyeyi gördü. Güney Kore borsası Kuzey Kore'nin yeni bir provokasyondan bulunmamasının ardından yüzde 1.4 ile altı haftanın zirvesine yükselerek, mayıs başından bu yana en güçlü günlük performansını kaydetti.