Gelişmekte olan ülkelere yatırım fırsatı

Garanti Bankası'nın kurucu, Ashmore Portföy'ün yönetici olduğu ve aktif yönetilen B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu, 50'ye yakın ülkenin sabit getirili menkul kıymetlerine yatırım yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası ve İngiliz menşeli Ashmore Portföy Yönetimi Şirketi, piyasaya sundukları yatırım fonuyla, gelişmekte olan ülkelerin büyüme potansiyeline, sabit getirili menkul kıymetler üzerinden erişim ve yatırım imkanı sağlıyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren Garanti Bankası müşterilerine arz edilecek "T. Garanti Bankası A.Ş. Ashmore Gelişmekte Olan Ülkeler B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu", 50'ye yakın ülkenin sabit getirili menkul kıymetlerine yatırım yapıyor.

Garanti Bankası'nın kurucu, Ashmore Portföy'ün yönetici olduğu ve aktif yönetilen fon, gelişmekte olan ülkelerde ihraç edilen borçlanma araçlarına yatırım yapılmasını sağlayacak.

Anaparanın büyümesini amaçlayan fon, portföyünün büyük bir kısmıyla (en az yüzde 80), gelişmekte olan piyasalarda dolar, avro, İsviçre Frangı ve diğer önemli döviz cinslerinden ihraç edilen devlet tahvili/bonosu, devlet garantili tahvil/bono, kamu ve özel sektör borçlanma senetlerine yatırım yapacak. Fon; likidite, politik ve ekonomik gelişmeler, risk-getiri, çeşitlilik, makro gelişmeler ve para dinamikleri göz önüne alınarak yönetilecek.

Yatırımcılar tek bir fonla, Türkiye'de ilk kez Brezilya'dan Meksika'ya, Rusya'dan Filipinlere, Endonezya'dan Çin'e, Kolombiya'dan Güney Afrika'ya, Arjantin'den Kazakistan'a 50'ye yakın gelişmekte olan ülkeye erişim imkanına sahip olacak. Portföyün geniş kapsamlı çeşitliliği, ülke risklerinin yönetilmesini ve dağıtılmasını sağlayacak.

Dünyada gelişmekte olan piyasalar konusunda uzmanlığıyla tanınan fon yöneticilerinden Ashmore'un uzun yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanma imkanı, Garanti farkı ve ayrıcalığıyla yatırımcılara sunulacak. Fon, Garanti Bankası'nın tüm şubeleri, internet şubesi ve alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla alınıp satılabilecek.

Türkiye'de bir ilk

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, "Bugüne kadar sunmakta olduğumuz yatırım fonlarımızla sektörde her zaman öncü rolümüzü devam ettirdik. Gelecek dönemde de değişik yatırım temalarına dayalı ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız. İlk adım olarak, dünya çapında tecrübeye sahip Ashmore'la beraber, Gelişmekte Olan Ülkeler Sabit Getirili Yabancı Menkul Kıymetler Fonu'nu tasarladık. Yatırımcılarımız, Türkiye'de bir ilk olan fon aracılığıyla, yatırımlarını gelişmekte olan ülkelerde değerlendirebilecek. Söz konusu ülkelerin büyüme potansiyelinden yararlanarak, bu ülkelerdeki menkul kıymetlere tek bir fon aracılığıyla yatırım yapabilecek. Ürün yelpazemizi her risk profiline uygun fon alternatifleriyle geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir