Genç girişimciler 'patent'le gelen fırsatları öğrenecek

Girişim Fabrikası'nın 'Girişimci Buluşmaları' etkinliğinin Temmuz ayı konusu "Patent"le Gelen Fırsatlar".

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Girişim Fabrikası önemli bir konuyu gündemine taşıyor. 'Girişimci Buluşmaları' etkinliğinin Temmuz ayı konusu "Patent"le Gelen Fırsatlar". Bu konunun uzman konuşmacısı ise LES (Licensing Executives Society) - Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding A.Ş. İnovasyon ve Fikri Haklar Yöneticisi Samir Deliormanlı.Son yıllarda Türkiye'de patent başvurularında ciddi bir artış olduğu görülüyor, Türk Patent Enstitüsü’ne, 1995 yılından 2013 yılı sonuna kadar 92 bin 990 patent başvurusu yapılmış. Patent, girişimcilere, yatırımcı bulma, global pazarlara açılma gibi konularda büyük fırsatlar sağlıyor. Girişim Fabrikası başvurularında ve katıldığı etkinliklerde patentleme ve özellikle yazılım patentlemesi üzerine çok sayıda soru alıyor. Bu ayki Girişim Fabrikası "Girişimci Buluşmaları"nda bu soruların cevaplarını, lisanslama konusunda uzman, LES (Licensing Executives Society) - Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding A.Ş. İnovasyon ve Fikri Haklar Yöneticisi Samir Deliormanlı verecek.

28 Temmuz 2015, Salı günü, saat: 17:30 - 20:00 arasında Girişim Fabrikası'nın Seyrantepe'de bulunan İstanbul'daki merkezinde gerçekleşecek etkinlik tüm girişimcilere açık olarak gerçekleştirilecektir. 

Kayıt olmak için adres:
https://www.biletino.com/event/eventdetail/1637?utm_source=Girişim+Fabrikası+Mentor+ve+Yatırımcı+Ağı&utm_campaign=fccb2af9ac-Etkinlik+-Patent&utm_medium=email&utm_term=0_9406f20ef7-fccb2af9ac-88432965
 
Gündem:
Patent Nasıl Alınır?
Süreç ve kriterler nelerdir?
Yazılım patenti
Yazılım patenti alınır mı? Nasıl alınır? Şartlar nelerdir?
Fikri ve Mülki Haklar
"Fikri Haklar Stratejisi" sizin girişiminiz için nasıl geliştirilir?
Girişiminize özel taktikler...
 
Samir Deliormanlı hakkında 
Türkiye’nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding’de İnovasyon ve Fikri Haklar Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Koç Holding’deki görevi gereği, enerji, finans, otomotiv, dayanıklı tüketim ve savunma gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Topluluk şirketlerinde inovasyon, kurumiçi girişimcilik, fikri haklar yönetimi ve lisanslama modelleri ve alt yapıları kurulması üzerine çalışmaktadır. Ayrıca, Koç Topluluğu şirketlerine, inovasyon ve fikri haklar alanındaki stratejik opsiyonlar konusunda destek vermektedir. Kendisi aynı zamanda Koç Teknoloji ve İnovasyon Kurulu’nda ve Koç Çevre Kurulu’nda genel sekreterlik görevlerini yürütmektedir.

Koç Holding ve Koç Üniversitesi’nin ortaklığında kurulmuş tohum sermaye şirketi olan Inventram’ın yatırım komitesi üyesidir. Samir Deliormanlı, Licensing Executives Society (LES) - Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Bunun yanında LES International ve TÜSAİD Fikri Haklar Çalışma Grubu üyesidir. Samir Deliormanlı, lisanslama ve teknoloji transferi alanında en önemli unvan olan CLP (Certified Licensing Professional) unvanına sahip birkaç Türk’ten birisidir. 2015 yılında uluslararası alanda yayınlanan “Dünyanın Önde Gelen Fikri Haklar Stratejistleri” (World’s Leading IP Strategist, IAM300) listesinde yer almıştır. Kendisi aynı zamanda Patent ve Marka Vekilliği unvanlarına sahiptir.

Samir Deliormanlı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Telekomünikasyon Yüksek Mühendisi derecesine sahiptir. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır.

YOİKK tarafından da basılan, “Türkiye’de Sınai Mülkiyet Haklarıyla İlgili Mevcut Teşvikler Ve Yeni Teşvik Önerileri” ve “Türkiye’de Açık İnovasyon Ekosisteminin Oluşmasının Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri” raporlarına ve bu kapsamdaki çalışmalar liderlik etmiştir.