Gözler Hazine ihalelerinde

Hazine bugün 11 Eylül 2013 vadeli kuponsuz Hazine bonosunun yeniden ihracını ve 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global piyasada vadeli işlemler yeni güne hafif toparlanma ile başlanacağına işaret ederken, yurtiçinde yeni gösterge tahvilin de ihraç edileceği Hazine ihaleleri takip edilecek.

Dün yurtdışındaki negatif havanın yanı sıra yurtiçinde ÖTV artışları ve bankacılık sektörüne yönelik haberlerin etkisiyle de satış ağırlıklı seyir izlendi. VakıfBank, yüzde 58.51 hissesinin Hazine'ye devredileceğinin açıklanması sonucu oluşan belirsizlik ile yüzde 3.2 düşerken, ikincil halka arz için düğmeye basıldığı açıklanan Halkbank ise yüzde 1.3 oranında daha geriledi. Diğer yandan ÖTV artışlarının satışlara negatif yansıyacağı beklentisiyle Anadolu Efes, Tofaş, Emlak Konut GMYO ve Bimaş hisselerindeki değer kayıpları sanayi sektörü hisseleri ile bankacılık sektöründekileri dengeledi.

İMKB güne 122 puan artışla 67.329 puandan başladı. İMKB’de bugün daha dengeli bir seyir beklenirken, endeksin gün içerisinde 67.500 direncini test etmeye çalışacağı belirtiliyor.

Tahvil-bono piyasasında bugün Hazine ihaleleri takip edilecek. Hazine bugün 11 Eylül 2013 vadeli kuponsuz Hazine bonosunun yeniden ihracını ve 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek. Özellikle yeni gösterge tahvil ihalesine gelecek talep izlenecek. 5 Mart 2014 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi dün kapanışını yüzde 7.54 bileşikten yaptı.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,8000, euro 2,3210 liradan güne başladı. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.7985/1.7995 seviyesinde.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir