Halk GYO'dan 29,4 milyonluk kar

Halk GYO’nun 9 aylık dönem karı 29,4 milyon TL olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halk GYO’nun, gayrimenkul portföy büyüklüğü 1,8 milyar TL’yi aştı. Şirketin 2016 yılı Eylül sonu itibariyle özkaynakları 903 milyon TL büyüklüğüne ulaştı.

Toplam hâsılatını bir önceki döneme göre yüzde 10,07 oranında artıran Şirketin, ofis, otel binası kiraları ve konut satışlarından oluşan toplam gelirleri ise 60 milyon TL’ye yaklaştı. Şirket, Ülkemiz ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı sürdürdü ve yılın ilk dokuz aylık dönemini 29,4 milyon TL net kâr ile tamamladı.

Hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz: 2016 yılı için belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Dr. Feyzullah YETGİN, “Şirketimizin ana hedefi, her yıl karlılıkla büyürken ülke ekonomisine katkısını arttıran, karını yatırımcıları ile paylaşan, her paydaşına değer yaratan bir şirket olmaktır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin demokratik yönetim sistemini hedef alan başarısız darbe teşebbüsü karşısında Milletimizin güçlü duruşu biz ekonomi aktörlerinin de her zorluğa karşı sağlam durma ve çok çalışma sorumluluğunu artırmış ve Ülkemiz ekonomisinin hızla büyümesini sürdüreceğine olan inancını pekiştirmiştir. Ülkemiz ve sektörümüzü önümüzdeki dönemde çok başarılı günlerin beklediğine yürekten inanıyor ve portföyümüzü yeni yatırımlar ile büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ekonomik büyümeyi ve sektörü destekleyen kampanya ve faiz indirimleri önümüzdeki dönemde de sektörümüze ivme kazandırmaya devam edecektir. Halk GYO olarak, hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyerek yılın kalan döneminde de performans göstergelerimizi daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Şirket, 2016 yılı ilk dokuz aylık hesap dönemi içerisinde; Ticari mülk ağırlıklı portföyünde bulunan İstanbul, Levent merkezli Park Dedeman Levent Oteli Dedeman Group International’a, Kocaeli, Şekerpınar merkezli Bankacılık Üssü projesinin A Bloğunu Halkbank’a teslim ederek her iki gayrimenkulden kira geliri elde etmeye başlayan Halk GYO, düzenli kira gelirlerini arttırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Er Konut İnşaat A.Ş. ile ortak geliştirilen ve Şehrin Gözdesi sloganıyla Erzurum’un merkezinde yükselen “Şehristan Konutları”nın inşaat ve satışlarına başlayarak kısa sürede projede önemli bir satış başarısı yakalayan Halk GYO, Vakıf GYO işbirliği ile hayata geçirdiği İstanbul, Sancaktepe merkezli Bizimtepe Aydos konut projesi satışlarına da hız kesmeden devam ediyor.

Şirket, en önemli projesi olan, İstanbul Uluslar arası Finans Merkezi projesi kapsamındaki 46 ve 34 katlı kulelerin inşasına, devam eden ana yüklenici seçimi ihale sürecinin tamamlanması akabinde hızla başlamayı planlanıyor.

Halk GYO 2016 Eylül sonu Mali Verileri:

Toplam Aktifler: 1.104 milyon TL
Özkaynaklar: 903 milyon TL
Toplam Hasılat: 58,9 milyon TL
Net Dönem Karı: 29,4 milyon TL
Gayrimenkul Portföy Büyüklüğü: 1,8 milyar TL

Bu konularda ilginizi çekebilir