Hindistan pazarına bir adım kaldı!

Trakya Cam, Hindistan’ın en büyük cam ambalaj üreticilerinden Hindusthan National Glass&Industries Limited'in (HNGIL) iştiraki HNG Float Glass'ın (HNGFL) yüzde 45 hissesinin alımı sürecinde son aşamaya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişecam'ın iştiraki Trakya Cam, Hindistan pazarına girmesini sağlayacak bir adım ile ülkenin en büyük cam ambalaj üreticilerinden Hindusthan National Glass&Industries Limited'in (HNGIL) iştiraki HNG Float Glass'ın (HNGFL) yüzde 45 hissesinin alımı sürecinde son aşamaya geldi.

Öte yandan Trakya Cam, Almanya'da yerleşik Fritz Holding'in yüzde 100 hissesinin satın alınmasında da son aşamaya geldi.

Trakya Cam, HNGIL ile ortak girişim anlaşması imzaladığını 10 Ocak'ta açıklamıştı. Anlaşma ile HNGFL'ın hissedarlık yapısında Trakya Cam'ın yüzde 45, HNGIL'in yüzde 45, IFC'nin ise yüzde 10 payı olacak.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bu satın alma Hindistan pazarına girmek açısından çok önemli. Satın alma bedeli 50-100 milyon euro arasında olacak" dedi.

Şişecam'dan konuyla ilgili Reuters'a yapılan değerlendirmede ise, söz konusu işlemlerin henüz tamamlanmadığı ifade edildi.

Trakya Cam, 19 Şubat'ta KAP'a yaptığı açıklamada, Fritz Holding'in satın alınmasına yönelik iyi niyet anlaşması imzaladığını açıklamış; büyüme hedefleri paralelinde güçlü bir oto cam tedarikçisi olunması, pazardaki talebe cevap verecek yeni kapasitelerin yaratılması ve en kapsüle otomotiv camları alanındaki yeteneklerini geliştirilmesinin amaçlandığını belirtmişti.