Hisseler için fiyat adımı 3'e indi

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören hisselerin fiyat adımlarını sadeleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul, pay piyasasında hisseler için geçerli fiyat adımlarını bugünden geçerli olmak üzere sadeleştirdi. Buna göre hisseler için daha önce geçerli olan dokuz fiyat adımı üçe indirildi.

Fiyat adımı, her menkul kıymetin fiyatı için bir defada gerçekleşebilecek en küçük fiyat değişimini ifade ediyor.

Borsa İstanbul tarafından 3 Mart'ta yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren genelgeye göre, daha önce 0.01 ve 0.02 liralık fiyat adımları ile işlem gören 10 liranın altında hisseler 0.01 lira fiyat adımı ile işleme tabi olacak.

Daha önce üç farklı adım ile işlem gören 10.05 ile 100 lira arasındaki hisseler 0.05 liralık fiyat adımıyla işleme alınacak. Fiyatı 100.5 liranın üzerindeki hisseler ise 0.5 liralık fiyat adımları ile işleme tabi olacak.

Genelgede yeni uygulamanın "gelişmiş sermaye piyasalarında öne çıkan bazı hizmetleri sunabilmek" için sadeleştirildiği ifade edildi.

Genelgede borsa yatırım fonu katılma belgelerinin fiyat aralıkları da 0.01 ile 10 lira arası için 0.01 lira, 10.02 ile 100 lira arası için 0.02 lira ve 100.25 lira ve üzeri için 0.25 lira olarak belirlendi.

Daha önce vadeli işlem piyasasında opsiyon ve vadeli işlem sözleşmelerine dayanak olan Garanti Bankası, İş Bankası, Akbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, THY, Erdemir, Sabancı Holding, Turkcell ve Tüpraş hisselerinin fiyat adımları 1 kuruş olarak belirlenmişti.