HSBC, Teknosa için hedef fiyatını 12.75 liraya yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HSBC, Teknosa'nın hedef fiyatını 12.5 liradan 12.75 liraya yükseltti ve "endeks üzerinde getiri" tavsiyesi verdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"HSBC, Teknosa için Endeksin Üzerinde Getiri önerisini korurken, hedef fiyatı 12.75TL’ye yükseltti. Teknosa 4Ç 2012’de özellikle güçlü seyreden TV satışları sayesinde geçen yıla kıyasla %52 oranında net satış büyümesi gerçekleştirdi. Pazardaki olası konsolidasyon pazar lideri Teknosa için olumlu bir gelişme olacaktır. Son iki ayda İMKB-100’ün %30 üzerinde getiri sağlayan hisse buna rağmen benzerlerine göre ucuz rasyolardan işlem görmeye devam ediyor.

Tahminlerimizde yaptığımız yukarı yönde revizyonlara paralel olarak İndirgenmiş Nakit Akımları Analizi ile bulduğumuz hedef fiyatımızı 12.50TL’den 12.75TL’ye yükseltiyoruz. %24 yukarı potansiyele bağlı olarak da Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi koruyoruz. Önerimiz ve değerlememiz için en önemli aşağı yönde riskler arasında, pazarda fiyat rekabetinin artarak marjlara zarar vermesi ve talebi olumsuz etkileyebilecek makroekonomik gelişmeler sıralanabilir."