HSBC Türkiye'ye siber saldırı

HSBC Türkiye'ye siber saldırı yapıldı. Yaklaşık 2.7 milyon müşterinin kart bilgilerine ulaşıldığı belirtilirken, bankadan yapılan açıklamada müşteriler açısından finansal risk olmadığını açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HSBC Türkiye, kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yapılan siber saldırı sonucu yaklaşık 2.7 milyon müşterinin kart bilgilerine ulaşıldığını; gereken tedbirlerin alındığını ve müşteriler açısından bu olaydan kaynaklanan finansal risk olmadığını açıkladı.

HSBC Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır" denildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, "BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir