IMF: ECB, para politikasını sürdürmeli

ECB'nin orta vadeli hedefe odaklanmayı sürdürmesi gerektiğini belirten IMF, para politikasının uzun bir süre gevşek tutulması gerektiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Euro Bölgesi'nde enflasyona bir bütün olarak odaklanması ve fiyatlarda büyümede sürdürülebilir bir artış ortaya çıkana kadar para politikasını gevşek tutmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.

IMF Avrupa Departmanı Başkanı Paul Thomsen tarafından dün Eurogroup toplantısına sunulan ve Euro Bölgesi ülkeleri için IMF'in yaptığı gözden geçirmenin sonuçlarını içeren raporda, "ECB'nin genişlemeci para politikası duruşunu ve fiyat istikrarı hedefini başarma yönündeki taahhütünü güçlü şekilde desteklemeye devam ediyoruz. Bastırılmış çekirdek enflasyon ve hala negatif olan üretim açığı politikanın uzun bir dönem için genişlemeci kalmaya devam etmesi ihtiyacına işaret ediyor" ifadelerine yer verildi.

ECB, orta vadeli hedefe odaklanmayı sürdürmeli

Raporda, ECB'nin geçici enflasyon parametrelerini takip etmesi ve Euro Bölgesi'ni bir bütün olarak değerlendirirek orta vadeli hedefi odaklanmaya devam etmesi gerektiği vurgulandı.

IMF, "Euro Bölgesi enflasyonunda sürdürülebilir bir toparlanma için, bazı ülkelerde enflasyonun ECB'nin yüzde 2 olan orta vadeli fiyat istikrarı hedefinin üzerine çıkması gerekli" dedi