IMF'den ABD ve Çin'e uyarı

IMF, ABD'deki mali teşvik belirsizliği ve Çin'deki kredi büyümesi için uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD'de beklenen mali teşviğin büyüklüğü konusundaki belirsizlik ve Çin'de yurt içi kredilerdeki büyümenin Asya'nın ekonomik görünümü için riskler arasında olduğu uyarısında bulundu.

IMF Başkan Yardımcısı Mitsuhiro Furusawa, Fed'in beklenenden daha sık faiz artırımına gitmesi halinde bunun ABD dolarında ciddi bir değer artışına yol açacağını ve bu durumun da Asya'daki gelişmekte olan ekonomiler üzerinde borç yükünü artıracağını söyledi.

Tokyo'da konuşan Furusawa, Asya ülkelerinin daha güçlü talep ve genişlemeci politikaların etkisiyle büyümede dünya lideri olmaya devam ettiğini belirterek, "Bununla birlikte kısa vadeli görünüm ciddi belirsizlikler ve ABD'nin ekonomi politikasına ilişkin belirsizliğinde aralarında olduğu risklerle gölgelenmiş durumda. Çin'in yeniden dengelenme süreci devam ediyor, ancak büyüme gelecekte problemlere yol açabilecek olan hızlı yurt içi kredi büyümesine bel bağlamayı sürdürüyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Furusawa, Asyalı politika yapıcılara yavaşlayan nüfus büyümesine ve yaşlanan nüfusa karşı kredi mali politimalmarını uygulamaları çağrısında da bulundu.