İMKB güne yükselişle başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB, güne dünkü pozitif seyri devam ettirerek 265 puanlık yükselişle 78.431 puandan başladı. İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,34 oranında değer kazandı, bankacılık endeksi yüzde 0,61 yükseldi. Holding endeksi ise yüzde 0,47 oranında değer kaybetti.

Analistler, hafta başından beri süren pozitif görünümün bugün açılışta da küresel piyasalara paralel olarak devam ettiğini belirtiyor. Bugün yurt içinde dış ticaret verileri ile yurt dışındaki yoğun veri akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, 79.000 seviyesinin direnç, 77.700 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Gösterge tahvilin bileşik faizi güne düşüşle başladı

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5,67 seviyesinden başladı. Gösterge tahvilin bileşik faizi dün gün boyunca dar bir bantta hareket ettikten sonra, günü bugün valörlü işlemlerde önceki kapanış seviyesi olan yüzde 5,70'ten kapatmıştı.

Analistler, bugün açıklanacak dış ticaret verilerine odaklanacak piyasanın genelde yatay hareket edeceğini belirtiyor. Gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 5,65 seviyesinin destek olduğunu ifade eden analistler, 5,75 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.